Inom polisen finns det faktiskt flera olika typer av poliser. De har i många fall samma grundutbildning men sedan kan påbyggnadskurser med mera skilja dem åt. Men vilka olika poliser finns det?

De vanliga poliserna

De vanliga poliserna är de som finns i mindre och större orter. De sköter allt vanligt polisarbete som förhör, pass med mera.

Hundförare

De poliser som vill kan sedan fortsätta utbilda sig. En av de grenar som finns är hundförande polis. Det handlar helt enkelt om att man har en hund som sin närmaste kollega. Man har med den i hemmet, i bilen och på stationen. Hunden kan bland annat söka efter människor, hjälpa till vid gripanden och mycket annat. Hunden tränas på många olika sätt och som hundförare bör man vara intresserad av att delta i det.

Ridande poliser

En annan gren är ridande poliser. Precis som det låter som har de här poliserna hästar. Ridande poliser finns i stort sett bara i de större städerna och de används bland annat när större folksamlingar sker. Fotbollsmatcher, demonstrationer med mera är typiska situationer då hästarna används. Hästarna inger respekt och poliserna får en bättre överblick när de sitter på hästryggen.

Insatsstyrka

Även insatsstyrkan är poliser som har vidareutbildat sig. Insatsstyrkan är de poliser som går in i byggnader där det kan finnas beväpnade personer eller där man inte vet om det finns sprängämnen eller liknande.

Narkotikapoliser

Det finns också speciella poliser som inriktar sig på att finna narkotika i samhället. Ofta har de särskilda sökhundar till sin hjälp som kan lukta sig till de allra flesta narkotikasorter. Poliser som arbetar med narkotika har utbildat sig i att bli duktiga på att känna igen olika typer av droger. Ofta går de också under täckmantel för att kunna få reda på vem som säljer droger och hur affärerna går till.