Brottpodcasts

Allt fler svenskar intresserar sig för poddar. Med tanke på den stora efterfrågan på kriminalromaner så är det inte märkligt att poddar med brottsfokus ha blivit mycket populära. Det finns flera anledningar till att podcast brott kan vara ”fängslande” för många. Vi människor har nog instinktivt ett behov för att höra om spänning och mysterier i vardagen. Brottspodcasts kan vara både spännande och bildande. Man kan lära sig om historiska och samtida kriminalfall i Sverige och i omvärlden. I en tid med växande kriminalitet och otrygghet så kan brottspodcast ge dig lite perspektiv på vardagen.

Populära brottspodcasts

Det finns en rad podcasts med fokus på brott. Nedan kikar vi närmare på några av de mest populära svenska poddarna.

Mordpodden – Som namnet antyder så handlar denna populära podd om mord. Under ledning av journalisterna Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin så kan man lära sig om en rad svenska mordfall från alla hörn av vårt långa och avlånga land. Istället för thrillerromaner så kan du lyssna om skakande mord hämtade direkt från verklighetens Sverige.

Seriemördarpodden – Denna podd fokuserar på seriemördare från Sverige och alla världens hörn. Den leds av Dan Hörning som också ligger bakom de populära poddarna ”Massmördarpodden” och ”Palmemordet”.

Mord mot mord – denna podd försöker ta sig an mordhistorier på ett mer lättsamt sätt. Podden leds av värdarna Anna Sandell och Karin Londré. Vem sa att svar humor inte fungerar?

Svenska mordhistorier – som du hör på namnet så handlar det här om svenska mordfall. Under ledning av Sebastian Krantz så kan lära dig varje vecka om nya mordfall runt om i Sverige. En del av fallen är fiktiva men bygger på verkliga händelser.

En mörk historia – denna effektfulla podd fokuserar på chockerande rättsfall i Sverige som berättas av dem som var inblandade. Detta ger det en extra dimension av kuslig realism.

Kända polispoddare

Journalister och programledare i all ära men polisens perspektiv är alltid extra intressant. Poliser ute i fältet har ju trots allt förstahandserfarenhet med olika kriminalfall. Det är därför extra intressant att lyssna på svenska poliser som har en podcast.

Polismyndigheten har en egen nationell poddcast som tar upp aktuella kriminalrelaterade ämnen från mord till Id kapningar mm. Detta är en stor och etablerad podd som är väl värd att besöka.

Dagens Juridik Podcast – detta är en respekterad och etablerad podcast som tar upp aktuella rättsfrågor, juridik och lagstiftning. Denna sajt har mellan 50 000 till 70 000 unika läsare varje vecka och drivs av chefredaktören Eric Tagesson.

Snutsnack – Programledaren Hasse Brontén bjuder in poliser som berättar om sin vardag och delar med sig om sina erfarenheter som poliser. Denna poddcast ger en unik inblick i den svenska polisens dagliga arbete och de utmaningar som dem konfronteras med.